banner ad

ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

. April 13, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού

2 κουταλάκια θυμάρι

1/2 κουταλάκι σουμάκ

1 κουτ. ρίγανη

2 κουταλάκια γούστερ σος

1 αβγό

αλάτι και πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

 

Για τη μαρινάδα:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλάκια ξερό δυόσμο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το μπέικον ψιλοκομμένο με την ψίχα

του ψωμιού, το κρεμμύδι, τη γούστερ σος και το αβγό. Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.

Στη συνέχεια πλάθουμε κάθε μερίδα μακρόστενη κατά μήκος γύρω από ένα καλαμάκι και αλείφουμε κάθε καλαμάκι με την μαρινάδα. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα, αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο και γυρίζοντας τα κάθε τόσο.

Σερβίρουμε με σαλάτα ή με σος γιαουρτιού.

 

Πηγή: myworld.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *