banner ad

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ EXPRESS

. April 17, 2013 . 0 Comments

 Εκτέλεση

Αφήνουμε το σπανάκι έξω να ξεπαγώσει και αφού έρθει στη θερμοκρασία περιβάλλοντος το στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί και την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και όταν φτάσει στη θερμοκρασία αυτή ψήνουμε τη σφολιάτα για 10 λεπτά. Καθώς ψήνεται η σφολιάτα βάζουμε το σπανάκι στο μούλτι με το γάλα, τη μισή φέτα, τα αυγά και τα χτυπάμε αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει νιανιά εντελώς το σπανάκι. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο, την πατάμε για να καθίσει μιας και θα έχει σίγουρα φουσκώσει και βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση από πάνω.Πάνω σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί σε κομματάκια. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει η γέμιση και σερβίρουμε σε κομμάτια πασπαλίζοντας με το άνηθο και το κρεμμυδάκι.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
400γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
200γρ. φέτα
2 αυγά
150γρ. γάλα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *