banner ad

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

. April 17, 2013 . 0 Comments

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι. Παράλληλα σε ένα μπολ ανανκατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 25×30, αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι από τη μέση του γλυκού καθαρό.

 

Υλικά

150γρ. αλεύρι
μισό κ.γλ. μπεϊκιν
μισό κ.γλ. κανέλα
150γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100γρ. κουβερτούρα
150γρ. ταχίνι
150γρ. άχνη ζάχαρη
100γρ. δάκρυα σοκολάτας
50γρ. κονιάκ

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *