banner ad

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

. April 27, 2013 . 0 Comments
Pitsa-laxanikwnυλικά

400 γρ. ζύμη για πίτσα
300 γρ. απλή σάλτσα ντομάτας, κατά προτίμηση σπιτική
200 γρ. μοτσαρέλα σε φετάκια
1 μελιτζάνα
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 πιπεριές (κατά προτίμηση πράσινη και κίτρινη)
2 σκ. σκόρδο
1 ρίγανη ξερή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες -τις πιπεριές σε λωρίδες. Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή μαντέμι. Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο. Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε ένα ταψάκι για πίτσα. Στρώνουμε μέσα τη σάλτσα και ακουμπάμε επάνω τις φέτες των λαχανικών και το σκόρδο. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τακτοποιούμε επάνω τις φέτες του τυριού και ρίχνουμε την υπόλοιπη ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτσα περίπου 20′.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *