banner ad

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ CHEDDAR ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

. April 30, 2013 . 0 Comments

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε με ένα σφουγγαράκι να φύγουν όλες οι βρωμιές. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60-70 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν αλλά όχι τελείως.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε απλωτά και τις φέτες του μπέικον και τις ψήνουμε και αυτές μέχρι να τραγανίσουν. Με ένα πριονωτό κατά προτίμηση μαχαίρι τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε αρκετή από τη σάρκα τους μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Όσο περισσότερο μπορούμε αφαιρούμε χωρίς όμως να τις σπάσουμε τις πατάτες.
Στο μπολ αυτό ρίχνουμε τα 3/4 από το τσένταρ, το μπέικον ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Για να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά μας παίρνουμε από μια καλή κουταλιά από το μείγμα το κάνουμε σας κέφτέ στο χέρι μας και γεμίζουμε με αυτό την κάθε πατάτα. Από πάνω ρίχνουμε και λίγο ακόμα τριμμένο τυρί και τις βάζουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από πάνω.

Υλικά για 4 άτομα

8 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι και ρίγανη ξερά
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100γρ. ελαιόλαδο
50γρ. μουστάρδα
15 φέτες μπέικον
300γρ. τσένταρ τριμμένο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *