banner ad

ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

. April 28, 2013 . 0 Comments
rebithia_897961247
(Για 4 άτομα)
350 γρ. ρεβίθια
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι σέλινο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι φυσικό χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Μουλιάζετε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, τα ρίχνετε σε γάστρα μαζί με 2-3 ποτήρια νερό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και σκεπάζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200° C, για 2-3 ώρες. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, C, Ε
Φυτικές ίνες
Σύνθετους υδατάνθρακες
Φλαβονοειδή
Ασβέστιο
Μαγγάνιο
Φώσφορο
Κάλιο
Κουερσετίνη

592 θερμίδες η μερίδα

Πηγη: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *