ΠΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ;

movnixia_628xΟι λευκές κηλίδες που εμφανίζονται στα νύχια οφείλονται σε έλλειψη ασβεστίου;

Όχι. Πιθανώς να χτυπήσατε κάπου το νύχι σας ή να εφαρμόζετε ένα πολύ σκληρό μανικιούρ. Τι να κάνετε για να απομακρύνετε τις κηλίδες αυτές; Δυστυχώς, τίποτα! Απλά περιμένετε να μεγαλώσει το νύχι ή καλύψτε τες με βερνίκι.

Μπορεί το βερνίκι για τα νύχια να προκαλέσει αλλεργία στα βλέφαρα;

Ναι, γιατί τα βερνίκια των νυχιών περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες και τα βλέφαρα είναι ευαίσθητη περιοχή. Όμως, το βερνίκι δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος. Η αλλεργία που εμφανίσατε στα βλέφαρά σας μπορεί να οφείλεται και σε καλλυντικά, σε προϊόντα για τα μαλλιά, ακόμα και στα υγρά για τη φροντίδα των φακών επαφής.

Τα νύχια μακραίνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι;

Ναι. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Όμως, και η εγκυμοσύνη, λόγω των ορμονών, επιταχύνει το μεγάλωμα των νυχιών.

Το βασικό αίτιο της ακμής είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος;

Ναι. Και αυτό δεν αφορά μόνο την εφηβική ηλικία, αλλά και την ενήλικη περίοδο, καθώς και κάποιος ενήλικας μπορεί να έχει κάλλιστα ακμή. Μπορεί βέβαια να έχετε και λιπαρό δέρμα, αλλά να μην παρουσιάσετε ποτέ ακμή. Κι αυτό γιατί η ακμή ουσιαστικά παρουσιάζεται όταν το σμήγμα αδυνατεί να βγει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μικρές κύστες, που μολύνονται εξαιτίας των βακτηρίων που υπάρχουν στο δέρμα.

Η ποσότητα του σμήγματος είναι συνάρτηση της ηλικίας;

Ναι και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι που το δέρμα μας αλλάζει στην πορεία της ζωής μας. Σπάνια, λόγου χάρη, μια γυναίκα έχει λιπαρό δέρμα μετά την εμμηνόπαυση, γιατί η έκκριση σμήγματος σχετίζεται με την ορμονική δραστηριότητα. Πάντως, ο αριθμός των σμηγματογόνων αδένων παραμένει ο ίδιος, απλά με τα χρόνια αυτοί δουλεύουν λιγότερο.

Το γυναικείο σώμα περιέχει περισσότερα λιποκύτταρα απ’ ό,τι το αντρικό;

Ναι, είναι αλήθεια ότι το 20% περίπου του σωματικού βάρους των γυναικών αποτελείται από λίπος σε σχέση με εκείνο των αντρών, που αποτελείται μόνο κατά 15% από λίπος. Γι’ αυτό και οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα, κάτι που σπάνια εμφανίζεται στον άντρα.

Όσο πιο ξηρό, τόσο και πιο ευαίσθητο είναι το δέρμα;

Ναι. Το δέρμα παίζει ρόλο φράγματος για τους επιβαρυντικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Επομένως, όταν το δέρμα είναι ξηρό, το προστατευτικό αυτό φράγμα παρουσιάζει σχισμές από τις οποίες μπορεί να εισχωρήσουν και μικρόβια. Κατά συνέπεια λοιπόν, η ενυδάτωση δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς, αλλά ανάγκη!

Πηγη: belife.gr