ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ;

george_clooney_3Βρέθηκε το φάρμακο για την αποκατάσταση του χρώματος στα γκρίζα μαλλιά και για τη θεραπεία της Λεύκης.

Σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων από Αγγλια, Ολλανδία και Γερμανία με επικεφαλής την καθηγητρια Karin Schallreuter, η λύση βρίσκεται σε μια θεραπεία που χαρακτηρίζεται ως μια «ένωση, ενεργοποιημένη από το φώς του ήλιου, UVB», η λεγόμενη PC-KUS- τροποποιημένη ψευδοκαταλάση. Στην συγκεκριμένη θεραπεία κατέληξαν αφού πρώτα ανακάλυψαν την αιτία που τα μαλλιά μας γκριζάρουν. Και δεν είναι άλλη απο το οξειδωτικό στρές.

Καθώς γερνάμε, τα μαλλιά μας συσσωρεύουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, μια ένωση που στερεί από τα μαλλιά το φυσικό τους χρώμα και τα ασπρίζει. Η νέα αυτή θεραπεία εμποδίζει τον σχηματισμό αυτής της ένωσης, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό FASEB Journal. Δεν είναι ακόμη σαφές όμως αν κάνοντας αυτή τη θεραπεία μπορεί κάποιος να αποφύγει τα γκρίζα μαλλιά πριν ακόμα εμφανιστούν.

Αρχικά, οι επιστήμονες δοκίμασαν τη νέα θεραπεία σε μια ομάδα ασθενών με λεύκη. Η λεύκη είναι μια δερματική πάθηση και δημιουργεί άσπρα «μπαλώματα» στο δέρμα λόγω έλλειψης της φυσικής χρωστικής μελανίνης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, PC-KUS, κατάφερε να επαναφέρει το φυσικό χρώμα στο δέρμα και στις βλεφαρίδες των ασθενών με λεύκη.

Ο Gerald Weissmann, αρχισυντάκτης του περιοδικού FASEB Journal, δήλωσε: «Χρόνια τώρα, βρίσκουν πολλές θεραπείες για να αποκαταστήσουν το χρώμα στα γκρίζα μαλλιά, αλλά για πρώτη φορά αναπτύχθηκε μια πραγματική θεραπεία που χτυπάει στη ρίζα του προβλήματος και δίνει ουσιαστική λύση. Το σημαντικό όμως είναι ότι, πέρα από την οριστική λύση στα γκρίζα μαλλιά, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει και όσους υποφέρουν από λεύκη, μια δερματική πάθηση που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Αναπτύσσοντας μια αποτελεσματική θεραπεία για την πάθηση αυτή θα βελτιώσουμε ριζικά τις ζωές πολλών ανθρώπων.”

πηγή:BBC News