ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

stfdh_z_nkh_dndnΟι συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγουμε

Μερικές φορές είναι απλώς πιο εύκολο να αμελήσετε ορισμένα πράγματα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βλάψετε πραγματικά την υγεία σας.Διαβάστε 3 λάθη που μπορεί να κάνουμε και επιβαρύνουν την υγεία μας…

«Δανείζεστε» αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα από άλλους

Ο λαιμός σας σας ταλαιπωρεί και είστε σίγουρη ότι είναι ίωση, αλλά δεν προλαβαίνετε να πάτε στο γιατρό. Όταν λοιπόν κάποιος γνωστός σας σας προσφέρει γενναιόδωρα τα αντιβιοτικά του, τα δέχεσαι με χαρά (εξάλλου, πιθανόν από εκείνον να κολλήσατε).

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Τα αντιβιοτικά δεν είναι όλα ίδια: το ποιο είναι το σωστό εξαρτάται από το είδος της μόλυνσης.

Επίσης, η μόλυνση μπορεί να είναι ιογενής, όχι βακτηριακή, πράγμα που καθιστά τα αντιβιοτικά άχρηστα. Σκοτώνουν μόνο τα καλά βακτήρια, απαραίτητα για να μείνει το έντερό σας υγιές.

Επίσης, κάθε φορά που παίρνετε το φάρμακο κάποιου άλλου διατρέχετε τον κίνδυνο να αλληλεπιδράσει αρνητικά με άλλα φάρμακα ή βιταμίνες που παίρνετε.

Το γεγονός ότι όλοι έχουν αντιβιοτικά που έχουν ξεμείνει είναι ένα ακόμα λάθος.

Όταν έχετε μια μόλυνση, χρειάζεστε ολόκληρη τη δοσολογία για να σκοτωθούν όλα τα βακτήρια. Ένα ή δύο χάπια θα σκοτώσουν αρκετά ώστε να διώξουν τα συμπτώματα, αλλά όσα επιζήσουν θα πολλαπλασιαστούν και πιθανά θα οδηγήσουν σε χειρότερη μόλυνση.

Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ οδοντικό νήμα, γιατί χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα

Το στοματικό διάλυμα μειώνει την ποσότητα βακτηρίων στο στόμα. Μόνο το οδοντικό νήμα, όμως, μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα που προκαλεί τερηδόνα και την τροφή που έχει παραμείνει ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια.

Χρησιμοποιήστε το οδοντικό νήμα μία φορά τη μέρα, όσο κουρασμένοι κι αν είστε. Η σωστή σειρά έχει ως εξής: βούρτσισμα, οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα.

Για κάθε πρόβλημα υγείας ρωτάτε στο… ίντερνετ!

Το να ρωτάτε απλώς επειδή θέλετε να διερευνήσετε κάποιο πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα κακό. Το κακό είναι να λαμβάνετε ως διάγνωση την απάντηση του όποιου «ειδικού» σας απάντησε χωρίς κλινική εξέταση!

Η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη όταν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή όταν παρατηρείτε κάποια συμπτώματα που σας ανησυχούν.

Ο γιατρός –οποιαδήποτε ειδικότητας- έχει καλύτερη αντίληψη της συνολικής υγείας σας, μπορεί να εκτιμήσει την κλινική σας κατάσταση και φυσικά να εντοπίσει και άλλα ζητήματα. Επίσης, είναι ο μοναδικός αρμόδιος να δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Προσοχή!

Για κάθε σύμπτωμα που σας ανησυχεί ρωτάτε πάντα πρώτο το γιατρό σας.

Πηγή: omorfamystika.gr