banner ad

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

. June 1, 2013 . 0 Comments
istock_000001563208xsmall {}
(Για 4 άτομα)
400 γρ. μπούτι κοτόπουλου (ξεκοκαλισμένο)
200 γρ. γλιστρίδα
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. αγγούρι
50 γρ. κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
50 ml τεκίλα
85 ml ελαιόλαδο
Δυόσμο
Μαϊντανό
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι


Το προηγούμενο βράδυ χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρίγανη, το σκόρδο, το χυμό από τα λεμόνια, την τεκίλα και τα 20 ml ελαιόλαδο. Περιχύνετε με τη μαρινάτα το κοτόπουλο, που έχετε κόψει σε μπουκιές, και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Την επομένη, το σουρώνετε καλά και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 45 ml λάδι για 8-10΄, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα, καθαρίζετε τη γλιστρίδα και κόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βιταμίνες: Α, Β, C, Ε
Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
Σίδηρο
Ασβέστιο
Νιασίνη
Κάλιο
Μαγνήσιο
Ψευδάργυρο
Φυλλικό οξύ

425 θερμίδες η μερίδα

Πηγη: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *