ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ

1346-1Τα μυστικά για όμορφη επιδερμίδα

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και οι προηγούμενες χαμηλές θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας και η εναλλαγή με τον ξηρό και θερμό αέρα στους εσωτερικούς χώρους έχουν ήδη ταλαιπωρήσει και αφυδατώσει την επιδερμίδα μας.Παράλληλα, η έντονη ηλιοφάνεια από την άνοιξη και μετά, καθιστά απαραίτητη την θωράκιση του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

Με ποιο τρόπο όμως θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω; Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας και να το προετοιμαστούμε για τον ερχομό του καλοκαιριού!

Απολέπιση

Η απολέπιση του δέρματος προσώπου και σώματος διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ανανεώνει την επιδερμίδα.

Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με κόκκους φρούτων όπως του βερίκοκου. Στο σπα με την καθοδήγηση της αισθητικού, ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες απολέπισης με ήπια οξέα φρούτων ή θαλάσσιους κρυστάλλους.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα. Σε ήδη απολεπισμένο και καθαρό δέρμα πετυχαίνουμε την μέγιστη εισχώρηση ενυδατικών παραγόντων με προϊόντα που περιέχουν συνήθως υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα αλόης, είτε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες.

Στο σπίτι είναι απαραίτητη η χρήση ενυδατικών προϊόντων, ενώ σε επαγγελματικούς χώρους, η απολέπιση ακολουθείτε με ενυδατικές μάσκες πλούσιες σε φυτικά έλαια, όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι μονόϊ όπως επίσης και σε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες και ιχνοστοιχεία.

Αποτοξίνωση-θρέψη

Σε αυτό το στάδιο, όπου το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και ενυδατωμένο επαρκώς, πετυχαίνουμε καλύτερη εισχώρηση στοχευμένων προϊόντων κυτταρίτιδας, σύσφιξης ή αντιγήρανσης. Τα παραπάνω προϊόντα είναι διάσημα ιδιαίτερα πριν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων στην αγορά, καλό είναι να συμβουλευτείτε την αισθητικό σας πριν την επιλογή του προϊόντος.

Περιποίηση χειλιών

Τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο σπίτι μπορούμε να εφαρμόσουμε ήπια σπιτικά απολεπιστικά προϊόντα όπως το βούτυρο με ζάχαρη, ενώ καθημερινά συνίσταται η χρήση προϊόντος ενυδάτωσης με δείκτη αντιηλιακής προστασίας (SPF).

Στο ινστιτούτο, η περιποίηση των χειλιών αποτελεί κομμάτι της περιποιήσης προσώπου και γίνεται με ειδικά απολεπιστικά και ενυδατικές μάσκες.

Αντηλιακή προστασία

Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην γήρανση και καρκινογένεση είναι σε όλους μας γνωστές. Από την άνοιξη και μετά, όπου η ηλιοφάνεια είναι έντονη, ιδιαίτερα στη χώρα μας, η χρήση του αντηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην παραλία αλλά σε καθημερινή βάση σε όλες τις περιοχές του σώματος που εκτίθενται.

Επιπλέον, ιδιαίτερα οφέλη μας παρέχει η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, E, το β-καροτένιο και το σελήνιο, τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη βλαβερή επίδρασή τους στα κύτταρα.

Πηγή: nutrimed.gr