banner ad

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

. April 19, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά

2 φλ. ζάχαρη

4 αβγά

250 γρ. βούτυρο

½ φλ. γάλα

½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα πορτοκαλιού

1 κιλό αλεύρι

2 βανίλιες

1 κ.γ. αμμωνία

½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο, αφού αφρατέψουν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό από το πορτοκάλι. Μέσα στην κούπα με το γάλα διαλύουμε την αμμωνία και την ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά, μαζί με της βανίλιες και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι,ώσπου να πλάθονται τα κουλουράκια. Θυμηθείτε να μην δουλεύετε πολύ την ζύμη αν θέλετε μαλακά και αφράτα τα κουλουράκια. Τέλος και να ανοίγουν καλύτερα τα κουλουράκια σας, αφήστε την ζύμη σας για λίγο να σταθεί.

Στην συνέχεια πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα της επιθυμίας σας και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε για είκοσι λεπτά στους 180 Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *