ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΣΤΙΤΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Date

b6add276c4d7adeac7aa9555f1513bc6_XLΠρόθυμες οι γυναίκες να καθυστερήσουν τη λήψη αγωγής

Πολλές γυναίκες με συμπτώματα κυστίτιδας (τσούξιμο, αίσθημα καύσου και πόνου κατά την ούρηση) επιλέγουν να μην πάρουν αντιβίωση και να δώσουν στο σώμα τους την ευκαιρία να αυτοιαθεί σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ανοιχτής πρόσβασης περιοδικό BMC Family Practice.Στην έρευνα που έγινε από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ οι συμμετέχουσες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμες να καθυστερήσουν τη λήψη αντιβίωσης για την αντιμετώπιση μιας απλής κυστίτιδας.

Το ένα τρίτο των γυναικών ήταν πρόθυμες να αναβάλουν την λήψη αντιβίωσης για αργότερα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 70% αυτών μετά από μια εβδομάδα είτε είχαν θεραπευτεί είτε τα συμπτώματά τους είχαν βελτιωθεί.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Bart Knottnerus σχολίασε ότι «οι γυναίκες ίσως είναι πιο πρόθυμες από όσο πιστεύουν οι ίδιοι οι γιατροί να καθυστερήσουν την λήψη αγωγής. Οι κατάλληλες συστάσεις και οδηγίες ή η λήψη ενός παυσίπονου αντί για αντιβίωση, μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων».

Πηγή: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα