ΑΡΩΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Date

min2_20110726091905957408921. Τα light αρώματα είναι προτιμότερα για το καλοκαίρι;

Όχι απαραίτητα. Είναι, βέβαια, πιο δροσερά και διακριτικά, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αρκεί μια κολόνια να μην περιέχει οινόπνευμα για να είναι κατάλληλη για τον ήλιο, καθώς δεν είναι το οινόπνευμα αυτό που δημιουργεί λεκέδες, αλλά ορισμένα εσάνς που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των αρωμάτων. Τελείως ακίνδυνα στον ήλιο είναι μόνο εκείνα τα αρώματα στων οποίων τη συσκευασία αναγράφεται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ήλιο.

2. Το γαλάκτωμα σώματος θεωρείται απαραίτητο;

Το γαλάκτωμα σώματος είναι απαραίτητο για το χειμώνα, γιατί το δέρμα ξηραίνεται. Το καλοκαίρι όμως, επειδή ιδρώνουμε για να διατηρήσουμε την ισορροπία της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματός μας, ο ιδρώτας αναμειγνύεται με το γαλάκτωμα και η επιδερμίδα κολλάει, κάτι πολύ δυσάρεστο στην αφή. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα σώματος και το καλοκαίρι, διαλέξτε ένα μη λιπαρό.

3. Πρέπει να ανανεώνουμε το αποσμητικό μας στη διάρκεια της ημέρας;

Όχι, γιατί δεν ωφελεί σε τίποτα. Το αποσμητικό έχει αποτελεσματικότητα μόνο όταν χρησιμοποιείται σε καθαρό και ξηρό δέρμα. Σε περίπτωση που το δικό σας χάνει την αποτελεσματικότητά του στο τέλος της μέρας, προτιμήστε ένα αντιιδρωτικό αποσμητικό.

4. Το αποσμητικό για τα πόδια είναι επικίνδυνο;

Η εφίδρωση είναι ένας φυσικός τρόπος για να μπορεί το σώμα να αντέξει τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Χρησιμοποιώντας ένα αποσμητικό σε μικρές περιοχές, δε διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.

5. Επιβάλλεται να αλλάζουμε κρέμα ημέρας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι ο αέρας δεν είναι τόσο ξηρός, ενώ η θερμοκρασία αυξάνει την παραγωγή σμήγματος. Μια ελαφριά, λοιπόν, κρέμα ή ένα ενυδατικό υγρό είναι υπεραρκετό, κυρίως για τα μεικτά και λιπαρά δέρματα, που έχουν την τάση να γυαλίζουν.

6. Υπάρχει κάποιο μακιγιάζ που να προσαρμόζεται στη ζέστη;

Στη θερμή εποχή ταιριάζουν τα πολύ ελαφριά μακιγιάζ, γιατί η ζέστη προκαλεί εφίδρωση, γεγονός που οδηγεί στην αλλοίωσή τους. Καλό είναι να το ρετουσάρετε πού και πού στη διάρκεια της μέρας.

7. Γιατί η πούδρα δεν απλώνεται καλά;

Εάν η πούδρα σας δεν απλώνεται καλά και σχηματίζει πλάκες, αυτό σημαίνει ότι τη χρησιμοποιείτε σε ιδρωμένο δέρμα. Γι’ αυτό πριν απλώσετε στο πρόσωπό σας πούδρα σκουπίστε πρώτα τον ιδρώτα με ένα χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια απομακρύνετε την πούδρα που περισσεύει, περιμένετε λίγο και ξαναπουδράρετε ελαφρά.

8. Το καλοκαιρινό ντεμακιγιάζ είναι το ίδιο με το χειμωνιάτικο;

Το δέρμα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι έχει ανάγκη να απαλλάσσεται από τη σκόνη και τους ρύπους. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι το ντεμακιγιάζ των ματιών, κυρίως αν βάφετε τις βλεφαρίδες σας με αδιάβροχη μάσκαρα. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ, συνήθως ελαιώδες.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα