ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

laserapotrixosistithos2_0Μέχρι σήμερα η αποτρίχωση σε διάφορες περιοχές του σώματος ήταν συνηθισμένη πρακτική για τις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η αποτρίχωση είναι μια συνήθεια που έχουν αποκτήσει και άντρες διάφορων ηλικιών, επαγγελμάτων και οικονομικής κατάστασης.

Είναι γνωστό ότι αποτρίχωση στα πόδια και στο στήθος έκαναν από παλιά κολυμβητές, ποδηλάτες και bodybuilders, για να βοηθηθούν στα αθλήματά τους (μείωση τριβής) αλλά και για λόγους εμφάνισης.

Αυτό, όμως, ανήκει στο παρελθόν, αφού σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες κάνουν αποτρίχωση σε διάφορες περιοχές του σώματός τους.

ΕΙΔΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

1. Κερί ή ζάχαρη

Πολύ γνωστή μέθοδος αποτρίχωσης στις γυναίκες είναι το ζεστό κερί, που απλώνεται στις περιοχές που θέλουμε να αποτριχώσουμε και αφαιρείται απότομα με τη χρήση ειδικού υφάσματος, απομακρύνοντας έτσι τις ανεπιθύμητες τρίχες μαζί με τις ρίζες τους.

Άλλες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική πάστα από ζάχαρη, που περιέχει μείγμα ζάχαρης, νερού, λεμόνι, κιτρικό οξύ και αραβική μαστίχα. Πρόκειται για μέθοδο αποτρίχωσης που τα ίχνη της φτάνουν ως την αρχαία Αίγυπτο.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «USA today», οι άντρες κάνουν κερί στην πλάτη τους ή/και στα γεννητικά τους όργανα περισσότερο για λόγους εμφάνισης. Στην Αμερική υπάρχουν και αισθητικοί που επισκέπτονται τους άντρες στο σπίτι τους για την αποτρίχωση με κερί, αφού για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να εμφανιστούν σε σαλόνι ομορφιάς για αποτρίχωση.

Περιοχή που είναι συνηθισμένη για αποτρίχωση με κερί στους άντρες είναι τα φρύδια, μόδα που ξεκίνησε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ. Βέβαια, οι περισσότεροι άντρες δεν επιζητούν το τέλειο σχήμα στα φρύδια τους, αλλά περιορισμό των τριχών κυρίως στο κέντρο του μετώπου. Με συχνή επανάληψη οι τρίχες γίνονται σταδιακά λεπτότερες και μεγαλώνουν σε αραιότερα διαστήματα.

2. Ηλεκτρόλυση

Μπορεί να ακούγεται επίφοβη, αλλά στη μέθοδο αυτή απλώς χρησιμοποιείται μια λεπτή βελόνα, που με τη βοήθεια ασθενούς ηλεκτρικού ρεύματος «σκοτώνει» τις ρίζες των τριχών.

Η ηλεκτρόλυση θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματία αισθητικό, σε συχνά εβδομαδιαία διαστήματα. Είναι καλή μέθοδος για τις τρίχες στο μεσόφρυο, καθώς και για σποραδικές τρίχες στο πρόσωπο. Σταδιακά οι τρίχες αποδυναμώνονται και τελικά δεν ξαναβγαίνουν.

3. Αποτρίχωση με laser

Βασικά, με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα laser για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος, καθώς και τον τύπο και το χρώμα της τρίχας: οι σκούρες τρίχες απορροφούν πιο εύκολα την ενέργεια από το laser κι έτσι είναι πιο εύκολο να καταστραφούν.

Τα καλύτερα αποτελέσματα για αποτρίχωση με laser είναι σε άντρες με λευκό δέρμα και σκούρες τρίχες.

Η αποτρίχωση με αυτήν τη μέθοδο παρέχει μόνιμη μείωση στον αριθμό των τριχών και βελτίωση της ποιότητάς τους με το χρόνο, αλλά είναι από τις πιο ακριβές μεθόδους αποτρίχωσης. Το τελικό κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής και την πυκνότητα των τριχών στην περιοχή αυτή.

Οι καλύτερες περιοχές για χρήση laser στους άντρες είναι η πλάτη, το μεσόφρυο και το πίσω μέρος του λαιμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Η αποτρίχωση με laser είναι μεν μια ακριβή μέθοδος, αλλά επιτυγχάνει οριστικό αποτέλεσμα, αφού εξαφανίζει τις τρίχες μια για πάντα.
  • Στην Αμερική, το 2001, οι άντρες αποτελούσαν το 17% αυτών που έκαναν αποτρίχωση με laser, ειδικά στις ηλικίες 30-50 ετών.
  • Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser αν έχετε μαυρισμένο δέρμα.

Πηγη: belife.gr