banner ad

ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΑΜΑΛΙ

. June 5, 2013 . 0 Comments

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαστίχα μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε και τα αμύγδαλα και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε και ζυγίζουμε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά στο ίδιο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ ζυγίζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα και το ανακατεύουμε με όλα αυτά στο μπολ με τα υγρά.

Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και νακατεύουμε πολύ καλά για 3 λεπτά. Μη φοβάστε, το μείγμα βγαίνει πολύ σφιχτό και έτσι πρέπει να είναι. Το απλώνουμε στο ταψάκι μας να πάει παντού αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και το χαράζουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 90 λεπτά. Όταν ψηλώσει λιγάκι το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το βάλαμε στο φούρνο και τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βάζουμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν ψηθεί το γλυκό μας το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου. Μετά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο ή και να το φάμε έτσι!

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ.

Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
75 γρ. αλεύρι
100 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα
180 γρ. νερό
80 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ. βούτυρο
1 κοφτή κ.γ. μαστίχα μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
1 φακελάκι μαγιά ξερή
λίγα αμύγδαλα χωρίς φλούδα για στόλισμα

Υλικά για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
λίγο ανθόνερο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *