ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Date

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τη μια συκσευασία από τα ζυμαρικά. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη κ.σ. βούτυρο στην οποία σοτάρουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Όταν πάρουν και αυτά χρώμα τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε όλα μαζί με τα άλλα.

Προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρο στην οποία σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και αυτό το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει όμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε και αυτά.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ζωμό, το νερό και την κρέμα. Παίρνουν και αυτά μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, προσθέτουμε τα αρωματικά και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Προαιρετικά
Αδειάζουμε το τηγάνι σε ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω τριμμένη φέτα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ για να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά για 3-4 λεπτά.

Υλικά για 4-6 άτομα

3 κ.σ. βούτυρο
2 συσκευασίες φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια ή τορτελλίνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ζωμό MAGGI ΣΑΝ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ διαλ. σε 1 κούπα νερό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
παρμεζάνα ή φέτα
αλάτι/ πιπέρι
μία πρέζα ζάχαρη
μυρωδικά φρέσκα

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα