banner ad

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

. June 11, 2013 . 0 Comments

DSC_0527Μία νέα γεύση με απαλό και γλυκό άρωμα

Υλικά

Για 4-6 άτομα3 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι, διαλυμένο σε 1/4 φλιτζάνι νερό
5 ακτινίδια
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
¾ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε και πλένετε καλά τα ακτινίδια με άφθονο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.

Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι τα ακτινίδια και με ένα πιρούνι τα πολτοποιείτε στην κατσαρόλα.

Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.

Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *