banner ad

DONUTS

. July 7, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ώστε να είναι χλιαρό, όχι ζεστό, και αφαιρούμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Εκεί μέσα προσθέτουμε τις νιφάδες του πουρέ, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Καλό είναι να τα ανακατέψουμε με το χέρι για να δούμε τη θερμοκρασία.

Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και βλέπουμε εάν η ζύμη ξεκολλάει από μόνη της. Δε θέλει πολύ ζύμωμα αλλά αν είναι ακόμα υγρή προσθέτουμε μια-δυο κουταλιές αλεύρι ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί κανένα τέταρτο… Και παραπάνω δηλαδή καλό θα της κάνει.

Κόβουμε τους λουκουμάδες με μια κούπα, κάνουμε τρύπα στη μέση του καθενός με καπάκι από μπουκάλι νερού και τηγανίζουμε σε τηγάνι με μπόλικο λάδι στους 170 βαθμούς. Καλό θα είναι η θερμοκρασία να μην ανέβει πολύ και καούν οι λουκουμάδες μας.

Αφού τους βγάλουμε από το τηγάνι τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους αλείφουμε με το μείγμα με ένα πινέλο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Υλικά για 8-9 λουκουμάδες

350 γρ. γάλα πλήρες χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. σπορέλαιο
50 γρ. νιφάδες πουρέ MAGGI

Υλικά για την επικάλυψη

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. μέλι
ζάχαρη κρυσταλλική

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *