ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

Date

ef67d9c84c1cdc278bb3afac7e97201c_origΟι φορητές πισίνες δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες για πνιγμό απ’ ότι οι κανονικές . Μια νέα αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει ότι στις ΗΠΑ ένα παιδί πεθαίνει κάθε 5 ημέρες από πνιγμό σε φορητή πισίνα. Εξίσου επικίνδυνες είναι τόσο οι μικρές παιδικές όσο και οι μεγαλύτερες.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη από το 2001 έως το 2009 και είναι η πρώτη που ασχολείται με το θέμα του πνιγμού και των τραυματισμών σε φορητές πισίνες στις ΗΠΑ. Καταγράφηκαν 244 σοβαρά ατυχήματα σε φορητές πισίνες, σε θάνατο κατέληξαν τα 209. Τα περισσότερα από τα παιδιά μάλιστα που υπέστησαν κάποιο τραυματισμό ήταν κάτω των 5 ετών σε ποσοστό 94%.

Η μελέτη αναφέρει ότι 4 στις 10 φορές οι γονείς επιτηρούσαν τα παιδιά αλλά έλειψαν μόλις για λίγα λεπτά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν η καρδιά ή η αναπνοή έχει σταματήσει είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει. Ο πνιγμός είναι γρήγορος, σιωπηλός και τελεσίδικος σπάνια έχεις δεύτερη ευκαιρία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι οι γονείς πρέπει να είναι σε διαρκή εγρήγορση όταν τα παιδιά είναι μέσα στην πισίνα. Ιδιαίτερα αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά δεν αρκεί να τα επιβλέπεις, πρέπει να είσαι μέσα στην πισίνα μαζί τους, για να επέμβει άμεσα.

Η έρευνα δημοσιεύται στο περιοδικό “Pediatrics”.

Επειδή το κακό μπορεί να συμβεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πάρτε τα μέτρα σας για να μπορείτε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας να απολαμβάνετε στιγμές δροσιάς.

Πηγη: healthpress.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα