banner ad

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

. July 3, 2013 . 0 Comments

ριζότο-με-φέτα-και-ντομάταΜια νόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες

 

ΥλικάΓια 2-4 άτομα

-300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
-50 γραμμάρια μανιτάρια
-Τρεις ντομάτες
-50 γραμμάρια ελαιόλαδο
-50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
-Φετα τριμμένη όσο θέλετε
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Ένα λίτρο νερό

Εκτέλεση
 

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ενώ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.

Πηγη: sidagi.gr
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *