ΟΙ 3 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ‘ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ’

1324550388_293581197_2-ENTRENADORES-DE-PUNTA-Punta-del-EsteΟ δρ. Οz, ο διάσημος fitness και wellness expert του Hollywood και παρουσιαστής του επιτυχημένου “The Dr. Oz Show” δίνει 3 αποτελεσματικές ασκήσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

1. Squats (Βαθιά καθίσματα). Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και τα χέρια λυγισμένα στη μέση. Λυγίστε τα γόνατα κάνοντας βαθύ κάθισμα και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση. Προσέξτε η μέση σας να είναι καλά τεντωμένη. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

2. Εκτάσεις των ποδιών (Lunges). Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά (οι μύτες των ποδιών να κοιτούν μπροστά ) και τα χέρια λυγισμένα στη μέση. Σηκώστε το δεξί πόδι στο πλάι και ελαφρώς πίσω και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στην αρχική σας θέση. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων σε κάθε πόδι.

3. Κοιλιακοί. Ξαπλώστε ανάσκελα με την πλάτη ελαφρώς σηκωμένη, τα χέρια παράλληλα με το σώμα σας και τα πόδια λυγισμένα σε ορθή γωνία. Τεντώστε τα πόδια σας πάνω και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική θέση. Μπορείτε επίσης να τεντώσετε τα πόδια σας σε αμβλεία γωνία και να κουνάτε τα χέρια σας πάνω- κάτω, φροντίζοντας να κρατάτε σταθερή τη μέση και τον κορμό σας. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Για καλύτερα αποτελέσματα ο dr. Oz προτείνει την εφαρμογή των συγκεκριμένων ασκήσεων τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, καθώς και μεγάλη κατανάλωση νερού.

Πηγη: troktiko.gr