ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΜΕ SERUM

Date

pegasus_LARGE_t_209761_106005506Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη χρήση τους

Τα serum μπορούν να συμβάλουν στην περιποίηση της επιδερμίδας, με την κατάλληλη αξιοποίησή τους. Διαβάστε ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους ορούς και τη χρήση τους…Ποιες επιδερμίδες έχουν ανάγκη τα serum;
Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να ολοκληρώνουν την περιποίηση της επιδερμίδας τους με τον κατάλληλο ενυδατικό ή αντηγηραντικό ορό.

Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται από εξωτερικές επιθέσεις (ξηρή ατμόσφαιρα, κρύο, ζέστη) και εσωτερικές όπως είναι το στρες, η φυσιολογική γήρανση και οι ορμονικές αλλαγές.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το serum αντί για την ενυδατική κρέμα;
Tα serum έχουν συμπυκνωμένη σύνθεση που δρα βαθιά στο δέρμα αλλά δεν ενυδατώνουν αρκετά την εξωτερική στοιβάδα. Όσες έχετε λιπαρή επιδερμίδα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μόνα τους, ενώ όσες έχετε ξηρή κάτω από την κρέμα ημέρας.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης τους;
Οι οροί χρησιμοποιούνται πρωί ή και βράδυ μετά τον καθαρισμό και κάτω από την κρέμα, για να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμά της. Χάρη στην εξαιρετική ελαφριά υφή τους δεν βαραίνουν την επιδερμίδα και αποτελούν εξαιρετική βάση για μακιγιάζ.

Μπορούμε να επιλέξουμε το ίδιο serum στα 20 και στα 40;
Όχι, γιατί οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικία. Στα 20 μετά την ορμονική έξαρση της εφηβείας το δέρμα έχει την τάση να αφυδατώνεται. Ένας ενυδατικός ορός θα του προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται.

Στα τριάντα ο κυτταρικός μεταβολισμός επιβραδύνεται και στόχος πρέπει να είναι η διέγερση της λειτουργίας των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ο ορός που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πλούσιος σε υαλουρονικό οξύ που στηρίζει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και ρυθμίζει την ενυδάτωση.

Στα 40 ο αντηγιραντικός ορός πρέπει να συνδυάζεται με πιο δραστικά συστατικά όπως είναι η ρετινόλη που ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Τέλος, στην εμμηνόπαυση το δέρμα έχει ανάγκη από ορούς πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά και λιπίδια. Επιλέξτε τονωτικούς ορούς οι οποίοι θα περιορίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και θα απαλύνουν τις γραμμές έκφρασης.

Ποια συστατικά είναι αποτελεσματικά;
Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ. Άλλα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε στη σύνθεση των ορών είναι η βιταμίνη C που μειώνει τις κηλίδες, τα εκχυλίσματα από χαβιάρι που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, θρέφει και ενεργοποιεί το δέρμα, τους πολύτιμους λίθους όπως διαμάντια, πλατίνα και ειδικοί κρύσταλλοι μίκα που αντανακλούν το φως και χαρίζουν στο δέρμα φωτεινότητα και λάμψη.

Η διαφορά των serums από τις κοινές κρέμες είναι ότι έχουν υπερσυμπυκνωμένες συνθέσεις, οι οποίες δρουν σε βάθος εκεί ακριβώς που λαμβάνει χώρα η κυτταρική ανανέωση- η βασική επανορθωτική λειτουργία του οργανισμού- με στόχο να αντιμετωπίσουν δραστικά τα σημάδια του χρόνου.

Πηγή: omorfamystika.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα