ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Επιστήμονες μελέτησαν το συστατικό σουλφοραφάνη
Η Sally Dickinson, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, η οποία για την εκπόνηση της μελέτης συνεργάστηκε με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο John Hopkins της Βαλτιμόρης, δήλωσε: «Αναζητούμε τις καλύτερες μεθόδους για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος σε μορφές, που να είναι προσιτές και απλές για δημόσια χρήση. Η σουλφοραφάνη μπορεί πράγματι να αποτελεί μια τέτοια μορφή».
Το μπρόκολο, που ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά μαζί με το κουνουπίδι και το λάχανο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ, και φτωχό σε θερμίδες, γι’ αυτό και συστήνεται στις δίαιτες. Λόγω της αντιοξειδωτικής του σύνθεσης δρα ευεργετικά στο καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ θεωρείται ότι βοηθά και κατά της οστεοπόρωσης.
Πηγή: vita.gr
Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ