ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑ TIPS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

1368011125-vastuhome7Σε κάθε σπίτι υπάρχει η ανάγκη για καλύτερη άνεση χώρου. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του διαμερίσματός μας, επιζητούμε το μεγαλύτερο δυνατό χώρο για να δείχνει πιο φιλόξενο και ευρύχωρο. Σας παρουσιάζουμε 10 συμβουλές για να εξοικονομήσετε χώρο εύκολα και γρήγορα.

Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα

Ζώντας με όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα δεν σημαίνει πως ο χώρος μας θα χάσει σε στυλ. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός ευνοεί την αισθητική και κάνει το χώρο μεγαλύτερο. Δίνουμε έμφαση στη διατήρηση των αντικειμένων που θα μας επιτρέψουν να συνδυάσουμε παραδοσιακά στοιχεία με κομψό και κλασικό στυλ, και θα καταδείξει το προσωπικό μας γούστο.

Άνετη είσοδος

Ο πρώτος χώρος που αντικρίζουν οι καλεσμένοι πρέπει να είναι άνετος και λειτουργικός. Αντί για πολυθρόνες και τραπεζάκια, τοποθετούμε έναν καλαίσθητο πάγκο και γατζάκια στους τοίχους για τα πανωφόρια των επισκεπτών. Χρήσιμη θα ήταν η προσθήκη καθρέφτη για να αντανακλά το υπόλοιπο σπίτι.

Eξοικονόμηση χώρου με έξυπνα tips Χρώμα τοίχων

Φροντίζουμε να επιλέξουμε φωτεινές αποχρώσεις για τα δωμάτια, ωστε να δείχνουν μεγαλύτερα. Το λευκό είναι κλασσική και ιδανική λύση. Αποφεύγουμε το γκρί και το χρώμα της κιμωλίας.

Συντονισμός χρωμάτων τοίχου και επίπλων

Τα αντικρουόμενα χρώματα έχουν την τάση να σπάνε το χώρο. Αντίθετα όταν οι χρωματισμοί επίπλου, τοίχου και δαπέδου ταυτίζονται, τείνουν να εναρμονίζονται με το χώρο.

Eξοικονόμηση χώρου με έξυπνα tips Αποθηκευτικοί χώροι

Εκτός από προνοητικοί πρέπει να είμασε και εφευρετικοί. Χώροι κάτω από τα κρεβάτια ή λειτουργικά έπιπλά. Χρησιμοποιούμε ράφια, καλάθια και δοχεία που εξυπηρετούν στην αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων, ενώ λειτουργούν και ως αξεσουάρ.

Φωτισμός

Όλα τα δωμάτια δείχνουν μεγαλύτερα, όταν φωτίζονται καλά. Επιλέγουμε περσίδες, που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τις κουρτίνες και διαφανή υφάσματα, για να επιτρέψουμε να μπει περισσότερο φως στο δωμάτιο.

Eξοικονόμηση χώρου με έξυπνα tips Καθρέφτες

Ως γνωστόν, οι καθρέφτες λόγω των αντικατοπτρισμών μεγαλώνουν το χώρο. Επιλέγουμε να τοποθετήσουμε καθρέφτες ή να φτιάξουμε έναν ολόκληρο τοίχο με καθρέφτες. Ο χώρος και το φως θα αντανακλά για μια πιο ευρύχωρη αίσθηση.

Παιδικό δωμάτιο

Τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν το χρησιμοποιούν μόνο για να κοιμούνται, αλλά και για να παίζουν και να διαβάζουν. Μεγιστοποιούμε το χώρο κρεμόντας αφίσες, εργα τέχνης ακόμα και πίνακα με φελό για σημειώσεις.

Ράφια

Εγκαθιστούμε ράφια για βιβλία ή άλλα αγαπημένα μας αντικείμενα σε ψηλά σημεία. Για παράδειγμα πάνω από πόρτες και παράθυρα φαντάζουν ιδανικά.

Eξοικονόμηση χώρου με έξυπνα tips Έξυπνα έπιπλα

Για την επίπλωση του σπιτιού μας, επιλέγουμε έξυπνες αγορές. Θα πρέπει να δένουν μεν στυλιστικά με το σπίτι αλλά κυρίως να μας εξυπηρετούν. Προτιμούμε καναπέ-κρεβάτι αντί για καναπέ σε περιπτώσεις καλεσένων. Επίσης, φροντίζουμε το τραπεζάκι (coffee table) να έχει συρτάρια ή να ανοίγει για περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.

Πηγη: flowmagazine.gr