banner ad

ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

. May 1, 2011 . 0 Comments

 

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας ή ζύμης κουρού

1 πακέτο λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης

Λίγη κέτσαπ (προαιρετικά)

Λίγη μουστάρδα προαιρετικά

Εκτέλεση

 

 

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με το σελοφάν στον πάγκο εργασίας μας. Το πατάμε ελαφρά να πλατύνει.

Κατά μήκος της στενής πλευρά του βάζουμε 1 και μισό λουκάνικο και τυλίγουμε κρατώντας το σελοφάν τόσο ώστε να κλείσουμε τα λουκάνικα. Εκεί που ενώνουμε βρέχουμε με λίγο νερό για να κολλήσει καλά.

Πατάμε ελαφρά και κόβουμε. Έχουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσει το φύλλο μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με μισή ώρα περίπου.

Για πιο πικάντικη γεύση αν θέλουμε βάζουμε σ΄ ένα πιάτο λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα και βουτάμε εκεί το λουκάνικα μας πριν τα βάλουμε στο φούρνο.

Για να φουσκώσουν καλύτερα το πιτάκια μας η σφολιάτα μας θα πρέπει να μην είναι τελείως ξεπαγωμένη, ή αν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα ψήσουμε.

Επίσης αν ή σφολιάτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι φρέσκια μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε όταν θέλουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.

Μπορείτε να βάλετε ό, τι γέμιση θέλετε.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *