ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ

Πάρτι. Πολλά πάρτι. Κάθε σπίτι και ληστεία, κάθε ληστεία και πάρτι. Επιδημία οι ληστείες. Διότι οι ληστές έχουν ενημέρωση. Γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα ο ληστής δικαιώνεται, είναι συνάδελφος του κράτους. Ντύνεται λαθρομετανάστης. Ο Ελληνας μιλά αλβανικά. Εξελίχτηκε το είδος. Η Αστυνομία, αν υπάρχει, εκτελεί χρέη προστάτη. Επίλεκτων μελών, πολιτικών κ.λπ. Επίσης, δεν έχει τα απαραίτητα. Καύσιμα π.χ.

Ε, δεν θα έρθει με τα πόδια το όργανο. Τα γνωρίζουν όλ’ αυτά οι ληστές. Ξέρουν ότι, εάν συλληφθούν, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι πρέπει να σιτίζονται στο κρατητήριο. Αυτό, το γνωρίζει και το όργανο. Ξέρει επίσης, ότι χρήματα σίτισης κρατουμένων δεν υπάρχουν. Οπότε, προκειμένου να πληρώσει από την τσέπη του το φαγητό του κρατούμενου… καταργεί τον κρατούμενο. Δεν τον συλλαμβάνει καν. Παίρνεις τηλέφωνο στο Τμήμα: «Έχω διαρρήκτη στο σπίτι»! Και έρχεται μετά από 3 ώρες. «Γιατί δεν τον κρατήσατε, δεν ήταν καλός;». «Είχε να πάει και αλλού, δεν μπορούσε να περιμένει, μου είπε να σας πω «μιαν άλλη φορά». Ευγενέστατος».

Και καλά να ζεις στην Αθήνα π.χ. Αν ζεις σε νησί, ρε γαμώτο, φαντάζομαι, είναι ευκολότερο να βρεις τον κλέφτη. Εχει γύρω – γύρω θάλασσα. Δεν γίνεται να σου λένε υπάρχει συμμορία 3 ατόμων, να κλέβει και να τραυματίζει μέρα παρά μέρα, κι οι αστυνομικοί να… προπονούνται για αγώνα μπάσκετ. Ούτε να σου λένε «γύφτοι» και οι γύφτοι να πηγαινοέρχονται με τα αγροτικά γεμάτα μέρα παρά μέρα, ανενόχλητοι, χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

Τις προάλλες, μου έλεγε φίλος ότι, βγαίνοντας από το καράβι, είδε τις κλεμμένες οικοσκευές του σε καρότσα γύφτου! Μέχρι να βρει κάποιον να κάνει καταγγελία, είχε φτάσει Πάτρα ο Τζίπσι.

Σέρνονται οι γριές. Εχουν τουλάχιστον δυο μήνες να κοιμηθούν. Περιμένουν τη σειρά τους. «Να έρθουν να με κλέψουν να ησυχάσω, δεν αντέχω άλλο την αναμονή». Διότι δεν έχουν σύστημα οι κλέφτες. Να κλέβουν με αλφαβητική σειρά. Να δίνουν νούμερα όπως στις τράπεζες. Γι’ αυτό σας λέω, συνάδελφοι του κράτους είναι. Ανοργάνωτοι.