ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

Date

K2h2VIxmdj-preview(για 12 άτομα, 335 θερμίδες ανά κομμάτι)

Υλικά

450 γραμμ. διάφορα ξερά φρούτα
175 γραμμ. κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπ. ροδόνερο
2 κουτ. σούπ. λευκό ρούμι
150 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. σκούρα καστανή ζάχαρη
2 μικρά αβγά
175 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτ. γλ. ανάμεικτα διάφορα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ).

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα ξερά φρούτα, τα κεράσια, το ροδόνερο και το ρούμι μέσα σε ένα μπολ. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 2-3 ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντάς τα πού και πού.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ειδική για φούρνο μια φόρμα ψωμιού περιεκτικότητας 900 γραμμ.
  • Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Σιγά σιγά χτυπάτε μέσα τα αβγά κι έπειτα «διπλώνετε» μέσα το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τα μουλιασμένα φρούτα.
  • Αδειάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα, το στρώνετε και το ψήνετε για 2 ώρες ή μέχρις ότου αν το τρυπήσετε με μια βελόνα πλεξίματος, να βγει καθαρή.
  • Αφήνετε τη φόρμα να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα