banner ad

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

. October 1, 2013 . 0 Comments

cookies_2_909079228(για 8 άτομα, 300 θερμίδες ανά κομμάτι)

Υλικά

125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμ. κορνφλάουρ
125 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. ψιλή ζάχαρη
125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κορνφλάουρ και μία πρέζα αλάτι. Τρίβετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα.
  • Σχηματίζεται με τη ζύμη μια μπάλα. Την πλάθετε ελαφρά και την ανοίγετε πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος τόσο όσο και τα κομματάκια της σοκολάτας.
  • Κόβετε οχτώ κύκλους διαμέτρου 6,5 εκ. και ξαναπλάθετε το μείγμα που περισσεύει.
  • Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ρηχό ταψάκι, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα για φούρνο. Τα αφήνετε να παγώσουν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 οC. Ψήνετε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψάκι και μετά τα βάζετε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *