banner ad

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

. May 3, 2011 . 0 Comments

 

 

Υλικά

4 Μπριζόλες μοσχαρίσιες

150 γρ. τρίμματα από άσπρο ψωμί

75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κουτ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

2 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι

3 κουτ. ελαιόλαδο

4 κουτ. βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο

Αλατοπίπερο

Προετοιμασία

Καθαρίζετε τις μπριζόλες από το εμφανές λίπος ή τις μεμβράνες και τις χτυπάτε με μπαλταδάκι, να πλατύνουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν. Σε ρηχό μπολ ανακατεύεται τα τρίμματα, την παρμεζάνα και το δενδρολίβανο. Ρίχνεται τις μπριζόλες στα χτυπημένα αυγά, αφήνετε να στραγγίσουν για λίγο και τις πιέζετε και από τις δυο πλευρές στο μείγμα με τα τρίμματα του ψωμιού. Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα σκόρδα ώσπου να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα σκόρδα και τα πετάμε. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βάζετε στο τηγάνι τις μπριζόλες. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλά τις θέλετε ψημένες, ώσπου να ροδίσουν και να κάνουν τραγανή κρούστα. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *