ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Σύμμαχος για τις γυναίκες που υποφέρουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου The Hebrew της Ιερουσαλήμ, που παρακολούθησαν 60 γυναίκες με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών για ένα διάστημα 12 εβδομάδων. Οι γυναίκες ήταν ηλικίας 25-39 ετών, αδύνατες με Δείκτη Μάζας Σώματος κάτω από 23 και η καθεμία έπρεπε να καταναλώνει περίπου 1.800 θερμίδες ημερησίως. Οι επιστήμονες τις χώρισαν σε δύο γκρουπ. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες αφορούσε την ώρα κατανάλωσης του μεγαλύτερου αριθμού θερμίδων. Το ένα γκρουπ κατανάλωνε κατά προσέγγιση 980 θερμίδες στο πρωινό, ενώ το άλλο γκρουπ κατανάλωνε τις ίδιες θερμίδες στο βραδινό γεύμα.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες, που έτρωγαν μεγάλο πρωινό, είχαν μειωμένα κατά 8% τα επίπεδα της γλυκόζης και την αντίσταση της ινσουλίνης και κατά 50% τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Αντίθετα, στις γυναίκες, που κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες το βράδυ, δεν παρατηρήθηκε κάποια διαφορά.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Oren Froy, δήλωσε: «Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι πράγματι ο αριθμός των θερμίδων, που καταναλώνουμε ημερησίως, είναι σημαντικός, ωστόσο η ώρα που λαμβάνονται αποδεικνύεται περισσότερο σημαντική».
Πηγή: vita.gr
Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ