banner ad

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

. October 6, 2013 . 0 Comments

soupa_veloute_me_glykia_kolokythaΚολοκύθα, η αγαπημένη της εποχής. Βραστή σε πουρέ, ψητή στο φούρνο σε μπαχαρικά και μέλι, ή σε μια πιο ζεστή της εκδοχή, σαν σούπα. Ακολουθεί η πρόταση μας για σούπα κολοκύθας, με μια συνταγή που σίγουρα μπορείτε να εκτελέσετε.

Υλικά (για 6 άτομα)

600 γρ. πολτό κολοκύθας

2 σκελίδες σκόρδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

30 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια

5 φύλλα βασιλικό

2 κ.σ ελαιόλαδο

200 γρ. πατάτες

¼  κ.γ κανέλλα σε σκόνη

2 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι μαϊντανό

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τους σπόρους , από την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους, καθώς επίσης και τις πατάτες, αφού τις έχουμε προηγουμένως ξεφλουδίσει.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα, με το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε τους κύβους , της κολοκύθας και της πατάτας, ανακατεύουμε καλά , σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, διαδοχικά , όποτε χρειάζεται.

Δένουμε  όλα  τα αρωματικά ,με ένα  μαγειρικό σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Για να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, θα χρειαστούν 25 με 30 λεπτά  περίπου, σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια αφαιρούμε το ματσάκι με τα αρωματικά και περνάμε το μίγμα μας από μπλέντερ.

Όταν η σούπα μας αποκτήσει την υφή που θέλουμε , προσθέτουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κανέλλα και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγη: foodzine

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *