banner ad

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

. October 20, 2013 . 0 Comments
fΑπό τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες, το σφουγγάτο είναι και τέλειο χορτοφαγικό πιάτο.
Εκτέλεση

 

1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα. Αφαιρούμε τους στήμονες από μέσα. Αφήνουμε τους ανθούς ολόκληρους σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά.
2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους ανθούς, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να μαραθούν ελαφρά.
4. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και τη φέτα. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
5. Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο για λίγα λεπτά, να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί το αυγό. Αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ροδίσει.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής

  • 10 κολοκυθοανθούς
  • 5 κολοκυθάκια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 5 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή φέτα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Πηγη: argiro.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *