banner ad

ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

. October 27, 2013 . 0 Comments

4F16BD31C1255A015C0C67B9D0EC53E8Τι να προτιμήσουμε σε κάθε περίπτωση

Φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή ρίγανη, δίνουν άρωμα και γεύση ακόμη κι ως αποξηραμένα, ενώ μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φρέσκα.Τα πρώτα (φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη), διατηρούν τη γεύση τους ακόμη κι ως αποξηραμένα, ενώ τα δεύτερα (μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο) χάνουν τη φρεσκάδα τους και το άρωμά τους, γι΄αυτό καλύτερα να τ΄αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο μυρωδικό παρά να τα χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα.

Και με το δυόσμο και τον άνηθο, τι γίνεται; Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι θέμα γούστου. Αυτά τα δύο μυρωδικά έχουν ξεχωριστή γεύση όταν είναι φρέσκα ή αποξηραμένα.

Πηγή: womenonly.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *