Η ΚΑΝΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Date

720DBAF1DB9A27439A2C0B9EF0AB7C77Εκτιμάται ότι το 5-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τα συνήθη συμπτώματα του οποίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις διαταραχές του κύκλου και την υπογονιμότητα. Αν και στην αρχή η πάθηση αυτή μπορεί να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στη ζωή τους, ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν όταν αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδί, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές φορές να ακολουθήσουν και φαρμακευτική αγωγή.
Τώρα, όμως, μία μικρής κλίμακας μελέτη από ερευνητές του Columbia University Medical Center στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι η κανέλα, το μπαχαρικό, που συχνά χρησιμοποιούμε στα γλυκά, τον καφέ και το φαγητό μας, μπορεί να βοηθήσει ορισμένες γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών να ρυθμίσουν καλύτερα τον εμμηνορρυσιακό κύκλο τους.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ομοιοπαθητικές ή φυσικές θεραπείες όσον αφορά τη συγκεκριμένη πάθηση», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης δρ. Daniel Kort, ο οποίος ασχολείται με την αναπαραγωγική ενδοκρινολογία.
Αν και δεν είναι ακόμη σαφές το πώς ακριβώς η κανέλα συμβάλλει στη ρύθμιση της έμμηνου ρύσης σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ωστόσο μία εξήγηση μπορεί να είναι το ότι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται τη γλυκόζη και την ινσουλίνη.
Οι ειδικοί, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι μπορεί να μην υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος ανάμεσα στη λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων κανέλας και στην καλύτερη ρύθμιση του γυναικείου κύκλου, ωστόσο αν μια φυσική τροφή μπορεί να βελτιώσει μια κατάσταση θεωρείται καλοδεχούμενη, αρκεί να συνδυάζεται με ιατρική παρακολούθηση.

Πηγη: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα