banner ad

ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

. November 3, 2013 . 0 Comments
1152_13509131846-tpfil02aw-29559υλικά

για το κραμπλ:
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη μαλακιά
για την γέμιση:
1 μήλο στάρκιν
60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
1 κ.σ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα (προαιρετικά)
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη μαλακιά
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. γλυκό κρασί (π.χ. Σάμου)
1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Βάζουμε σε λεκανάκι τα υλικά του κράμπλ και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι επιπλέον, αν η ζύμη κολλάει στα δάχτυλα. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε μέτριο τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο για τη γέμιση και σιγοψήνουμε το μήλο ανακατεύοντας για 3′-4′. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί, τη σταφίδα και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτες (σχετικά βαθύ) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της γέμισης. Ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα της ζύμης. Ψήνουμε το κράμπλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να κάνει φουσκάλες η γέμιση, περίπου 10′. Το σερβίρουμε σκέτο ή με σαντιγύ.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *