banner ad

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ

. November 6, 2013 . 0 Comments

revithiaΤα όσπρια αποτελούσαν πάντοτε μία από τις βασικές τροφές των ανθρώπων. Βασιλιάς τους για εμάς τους Έλληνες είναι τα φασόλια, με βασίλισσα την φακή. Τα ρεβίθια όμως μπορεί να είναι λιγότερο δημοφιλή αλλά δεν παύουν να αποτελούν μία άριστη ποιοτική διατροφική επιλογή. Γιατί η διαλυτή τους φυτική ίνα συμβάλει σημαντικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Η μηδενική τους περιεκτικότητα σε χοληστερίνη αλλά και η φυτική τους ίνα τα καθιστούν σημαντική τροφή για όσους έχουν πρόβλημα χοληστερίνης

Υλικά που χρειαζόμαστε για έξι – επτά μερίδες:

  • Μισό κιλό ρεβίθια
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ένα λεμόνι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε στην κατσαρόλα και σε χλιαρό νερό, τα ρεβίθια από την προηγούμενη το βράδυ, με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τη σόδα και αφού τα αφήσουμε τρία τέταρτα της ώρας τα ξεπλένουμε και πάλι. Στη συνέχεια βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν με το κρεμμύδι τριμμένο ή ολόκληρο τέσσερα ποτήρια νερό για περίπου 3/4 της ώρας. Λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε λίγο χυλό με τις δύο κουταλιές αλεύρι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε τα ρεβίθια να βράσουν 2 – 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε, αφού έχουμε στύψει το λεμόνι.

Πηγη: diatrofi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *