banner ad

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ

. November 19, 2013 . 0 Comments
1Υλικά

1 δόση ζύμης για τάρτες
500 γρ. σπανάκι φρέσκο, τρυφερό
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 αβγά και 1 ασπράδι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (24-26 εκ.). Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χλσ. και το απλώνουμε στη φόρμα, πιέζοντας να εφαρμόσει καλά. Κόβουμε ίσια το περίσσευμα. Το τρυπάμε σε πολλές μεριές με πιρούνι, το καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και σκορπίζουμε επάνω όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια και το στεγνώνουμε όσο μπορούμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα σε σουρωτήρι, πιέζοντας ελαφρά για να στραγγίξει, και το ψιλοκόβουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε, να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε τη μυζήθρα, τη λιώνουμε με πιρούνι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τον άνηθο. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Αλείφουμε το εσωτερικό της τάρτας με λίγο ασπράδι αβγού. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *