ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Date

f1_13bardhveza-jpg1365865337Παρεξηγημένες τροφές που μας κάνουν να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τροφές που παχαίνουν, και λίγο πολύ, όλοι τις ξέρουμε. Ότι υπάρχουν, όμως, τροφές, οι οποίες όχι μόνο μας βοηθούν να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας αλλά και να χάσουμε κιλά δεν είναι ευρέως γνωστό. Μάλιστα, πρόκειται για τροφές που είναι άκρως… παρεξηγημένες.Οι τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος είναι οι εξής:

Τηγανητά αυγά (78 θερμίδες)

Τα τηγανητά αυγά, πηγή πρωτεΐνης, όταν καταναλώνονται ως πρωινό καλύπτουν το αίσθημα της πείνας με συνέπεια όποιος τα επιλέγει να καταλήγει να καταναλώνει μέσα στην ημέρα, συνολικά, 330 θερμίδες λιγότερες.

Μαύρη σοκολάτα (170 θερμίδες τα 30 γραμμάρια)

Επειδή κάποια συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με συνέπεια όποιος την καταναλώνει να νιώθει χορτασμένος για περισσότερη ώρα και άρα να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες.

Κουκουνάρι (95 θερμίδες τα 20 γραμμάρια)

Το κουκουνάρι περιέχει κάποιες ουσίες που ενισχύουν τις ορμόνες του κορεσμού. Με απλά λόγια το κουκουνάρι σταματά το αίσθημα της πείνας.

Τυρί (76 θερμίδες τα 28 γραμμάρια)

Το κατσικίσιο τυρί ή η δική μας φέτα περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), το οποίο το οποίο έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Άπαχο γάλα (86 θερμίδες/φλιτζάνι)

Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο γάλα (καζεΐνη και whey) σε χορταίνουν, κι έτσι κόβεις τις επιδρομές προς το ψυγείο. Επίσης το γάλα περιέχει λινολεϊκό οξύ (CLA) που είναι ένας άριστος λιποδιαλυτης.

Πορτοκάλια (59 θερμίδες το ένα)

Το πορτοκάλι περιέχει πολλές φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να καίγεται περισσότερο λίπος.

Πατάτες (160 θερμίδες η μία)

Ο αγαπημένος υδατάνθρακας όλων είναι τρεις φορές πιο χορταστικές από μια φέτα λευκό ψωμί, ενώ το άμυλο που περιέχουν βοηθούν στην κάψη του λίπους.

Πηγή: fe-mail.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα