banner ad

ΜΠΑΜΠΑΝΑΤΣΑ

. November 27, 2013 . 0 Comments
Hpeirotikh-pita-34119-1Υλικά

Για το χυλό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
600-650 ml νερό
Για τη γέμιση
750 γρ. σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με μερικά πράσινα φύλλα τους
1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ.  άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
1 κ. σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αχνίζουμε το σπανάκι, σε ένα τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μαραθεί. Το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο, μέχρι να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Στύβουμε το  σπανάκι με τα χέρια μας και το ρίχνουμε κι αυτό στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε κι  ανακατεύουμε, καλά. Αφήνουμε  να σιγομαγειρεύονται όλα μαζί για λίγο μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Ενώ θα κρυώνει η γέμιση, ανακατεύουμε τα υλικά για το χυλό σε μια λεκάνη ή στο μίξερ και τα δουλεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αν πήξει παραπάνω, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. και απλώνουμε στον πάτο του το μισό χυλό. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και την καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό, φροντίζοντας να πάει παντού. Ραντίζουμε την μπαμπανάτσα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο ?, για περίπου 1 ώρα.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *