ΠΑΡΤΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ

Date

dsc_5592Πέντε λόγοι για να αρχίσετε να πλέκετε

Όταν ακούτε τη λέξη «πλέξιμο» το πιο πιθανό είναι να σας έρθει στο μυαλό η εικόνα μιας γιαγιούλας, η οποία κάθεται σε μια κουνιστή πολυθρόνα και πλέκει πουλοβεράκια και ζακετάκια για τα εγγόνια της.Η σύγχρονη εκδοχή της εικόνας αυτής περιέχει εκτός από γιαγιάδες και νέες γυναίκες, οι οποίες είτε από χόμπι, είτε για επαγγελματικούς λόγους έπιασαν τις βελόνες και άρχισαν να μαθαίνουν τα μυστικά του πλεξίματος.

Παρακάτω παρατίθενται μερικοί λόγοι για τους οποίους ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε κι εσείς τις δυνάμεις σας με το «άθλημα»:

1. Μπορείτε να φτιάχνετε τα δικά σας ρούχα
Είτε έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες και πάντοτε ονειρευόσασταν να γίνετε σχεδιάστρια ρούχων, είτε το ρίξατε στο πλέξιμο για… οικονομικούς λόγους καθώς το πορτοφόλι σας δεν αντέχει άλλα ψώνια, το πλέξιμο είναι ένας ωραίος τρόπος για να αρχίσετε να φοράτε μοναδικά κομμάτια και αξεσουάρ (όπως κασκόλ, σκουφάκια, γάντια), ειδικά φτιαγμένα για εσάς από… από τα χεράκια σας!

2. Υπάρχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων και υλικών

Με την ποικιλία υλικών και χρωμάτων που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά, δεν υπάρχει κάτι που δε θα μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας!

3. Σας βοηθάει να αποβάλλετε το στρες
Είναι ηρεμιστικό και σας βοηθά να αποβάλλετε το άγχος και το στρες της ημέρας. Είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί την πλήρη προσοχή σας σε αυτό που κάνετε, με αποτέλεσμα να… ξεχνιέστε από οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί. Και όσο προχωράτε και η δημιουργία σας πλησιάζει προς την ολοκλήρωση, τόσο πιο ωραία θα αισθάνεστε για το κατόρθωμά σας!

4. Μπορείτε να προσφέρετε ξεχωριστά δώρα σε αγαπημένους

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνετε πολύ «προσωπικά» δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

5. Αποτελεί καλή άσκηση για τα χέρια και το μυαλό
Το πλέξιμο απαιτεί καλό συντονισμό των χεριών και του μυαλού. Τα μάτια σας είναι προσηλωμένα στις άκρες από τις βελόνες (εκτός πια κι αν είστε τόσο καλές που μπορείτε να πλέκετε με τα μάτια κλειστά) και τα χέρια σας ακολουθούν πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα