ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν θλιβερά επεισόδια. Βία εναντίον πολιτικών. Την ίδια στιγμή, συνταξιούχοι βουλευτές, ζητούν με προσφυγές αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ευτυχώς και μπράβο του, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. «Προβλέπεται από το Σύνταγμα», επιμένουν οι συνταξιούχοι βουλευτές. Και συνεχίζουν ότι ίδιες αυξήσεις πρόλαβαν να πάρουν οι δικαστικοί. Οποιος πρόλαβε την αύξηση είδε. Από την άλλη, οι εν ενεργεία βουλευτές, ευλόγησαν, πήραν και τάχα έκοψαν κάτι που καλύφτηκε με επιδόματα.

Και την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι δέχονται στωικά αλλεπάλληλες μειώσεις ακούγοντας τον πρωθυπουργικό επικήδειο «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο». Και ας είχε την ευκαιρία ο «απόλυτος» να αλλάξει τη διάταξη του Συντάγματος που λέει ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Αυτά είναι ιερά! Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά τους θα ’ναι. Ενδεχομένως, αν δεν περιμέναμε την τρόικα, να τα έπαιρναν. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί οι συνταξιούχοι βουλευτές που ζητούν αυξήσεις; Σε τι διαφέρουν από φοροφυγάδες; Γιατί να διαπομπευτούν επιχειρηματίες και όχι ζήτουλες πολιτικοί; Γιατί να μην ξέρω εγώ ποιος από αυτούς με τα εκατομμύρια στις τράπεζες του εξωτερικού και τα 50 ακίνητα ζητά αύξηση; Λαϊκίζω; Δεν πειράζει. Είναι χειρότερος ο δικός μου λαϊκισμός από τον λαϊκισμό του συνταξιούχου βουλευτή που ενδεχομένως εργάζεται αλλά βγαίνει με απλωμένη παλάμη «σας παρακαλώ, ένα εκατομμυριάκι για τον ανάπηρο».

Κακώς δεν δίνονται τα ονόματα των ζήτουλων στη δημοσιότητα. Θα τους πάρει όλους η μπάλα και το γιαούρτι. Κρίμα είναι.