banner ad

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΚΑΚΑΒΙΑ

. November 25, 2013 . 0 Comments
thumb_COLOURBOX3221536Υλικά (για 4-6 άτομα)

6 πατάτες, μετρίου μεγέθους, τεμαχισμένες σε κύβους 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 2 καρότα σε χοντρές ροδέλες 2 κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες 1,5 με 2 κιλά ψάρια για βραστό 1 ντομάτα ώριμη και ανάλογο σέλινο Παρθένο ελαιόλαδο Λεμόνι Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και μετά τα ψάρια -πρώτα τα μεγαλύτερα και μετά τα μικρότερα. Σκορπάμε τα κολοκυθάκια και το σέλινο και ζουλάμε την ντομάτα από πάνω. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να μην καλυφθούν τα ψάρια και συμπληρώνουμε καλύπτοντας με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε απαραιτήτως με το καπάκι και βράζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 20-25 λεπτά.

Η κλειστή κατσαρόλα και το μπόλικο ελαιόλαδο λειτουργούν σαν σέικερ και βοηθούν τη σούπα να χυλώσει. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε τη σούπα να πάρει δύο βράσεις και σερβίρουμε αμέσως (χωριστά τη σούπα από το ψάρι και τα χορταρικά.) Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *