banner ad

Η ΤΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

. December 23, 2013 . 0 Comments

christmas-pudding-on-red-tableclothΥλικά (για μια πουτίγκα του 1 κιλού περίπου και έξι ακόμα ατομικές)

230 γραμμ. μεγάλες σταφίδες ξερές
230 γραμμ. σουλτανίνα
110 γραμμ. κορινθιακή σταφίδα
280 γραμμ. μπίρα
60 γραμμ. λεπτοκομμένες φλούδες λεμονιού, πορτοκαλιού, μανταρινιού (ό,τι επιθυμείτε)
60 γραμμ. κουκουνάρια κοπανισμένα
60 γραμμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1 μήλο καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους
110 γραμμ. καστανή ζάχαρη
170 γραμμ. τριμμένο ψωμί ολικής αλέσεως
85 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2-3 κουτ. γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
170 γραμμ. βούτυρο
110 γραμμ. μέλι θυμαρίσιο
3 αβγά χτυπημένα
4 κουτ. σουπ. γάλα
1 φόρμα για πουτίγκα του 1 κιλού
6 φορμάκια

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τις σταφίδες, τις στεγνώνετε τελείως και τις αφήνετε μια νύχτα μέσα στην μπίρα.
  • Την επόμενη μέρα ανακατεύετε τις σταφίδες με τις φλούδες, τους ξηρούς καρπούς, το μήλο, τη ζάχαρη, τα ψίχουλα, το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  • Χτυπάτε το βούτυρο με το μέλι για να γίνει σαν κρέμα και μετά ρίχνετε λίγο λίγο, χτυπώντας διαρκώς, τα αβγά. Στη συνέχεια τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα.
  • Ανακατεύετε μέσα στο μείγμα των φρούτων το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το γάλα. Όταν ανακατευτούν καλά, βάζετε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στις καλοβουτυρωμένες φόρμες.
  • Σκεπάζετε και βάζετε στον ατμό τις φόρμες για 5 ώρες τη μεγάλη πουτίγκα και για 2 ώρες τις ατομικές. Τις κρυώνετε, τις καλύπτετε με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και τις φυλάτε σε δροσερό, σκοτεινό και στεγνό ντουλάπι.
  • Για να τις ξαναζεστάνετε, βάζετε στον ατμό 3 ώρες τη μεγάλη πουτίγκα και 2 ώρες τις ατομικές.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *