banner ad

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

. May 12, 2011 . 0 Comments

Υλικά

500 γραμμάριο φύλλα λαζάνια

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες

2 κολοκυθιά κομμένα σε φέτες

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

αλάτι και πιπέρι

400 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, παρμεζάνα, γραβιέρα)

Υλικά για τη μπεσαμέλ

8 κουταλιές της σούπας βούτυρο

10 κουταλιές της σούπας αλεύρι

6 φλιτζάνια γάλα

αλάτι και πιπέρι

2 αβγά

Εκτέλεση

Βράζετε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά και τα σουρώνετε. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές. Για να φτιάξετε την μπεσαμέλ, βάζετε το βούτυρο να λιώσει και μόλις αρχίσει να λιώνει ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και το ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Μετά ρίχνετε το γάλα (το οποίο πρέπει απαραιτήτως να είναι χλιαρό για να μη σβολιάσει το αλεύρι), αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα και λίγα τριμμένα τυριά.

Σε ένα ταψί βάζετε λίγη μπεσαμέλ και στρώνετε, διαδοχικά, λαζάνια, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές, μπεσαμέλ, τυριά, λαζάνια. Συνεχίζετε μέχρι να στρώσετε όλα τα υλικά, φροντίζοντας να τελειώσετε με τη μπεσαμέλ. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα περίπου.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *