ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Σας φαίνονται τα μπιφτέκια σας βαρετά; Τα ίδια και τα ίδια; Να ένας τρόπος να τα φτιάξετε διαφορετικά και να απογειώσετε την γεύση τους εμπλουτίζοντας τα με λαχανικά και αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητά τους. Η προσθήκη των λαχανικών δεν τα κάνει μόνο πιο γευστικά αλλά προσθέτει σε αυτά φυτική ίνα κάνοντας τα πιο ελαφριά και πιο υγιεινά.
Για τρεις μερίδες
Υλικά που χρειαζόμαστε:
- Μισό κιλό κιμάς
- 100 γρ. ντομάτες
- 100 γρ. καρότα
- Ένα μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- Τέσσερις φρυγανιές (μουσκεμένες σε νερό)
- Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
Τρίβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και την ντομάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τις φρυγανιές (αφού τις στύψουμε καλά) και τέλος τον κιμά. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να «πιουν όλο το νερό τους», το οποίο προέρχεται από τα λαχανικά που έχουμε ήδη προσθέσει.
Πηγη: diatrofi.gr
Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ