ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ

Date

1324466326_nypregnancy_4Οι έγκυες γυναίκες καθώς και εκείνες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες μπορούν να εκμεταλλευτούν την περίοδο των γιορτών για να βελτιώσουν την διατροφή τους και να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη κύησης.

Η σύσταση των ερευνητών του Ινστιτούτου Ρόμπινσον του Πανεπιστημίου της Αδελαίδας έρχεται σε μια εποχή όπου υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που συνδέουν την αυξημένη κατανάλωση κρέατος με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη κύησης σε εγκύους, μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη μητέρα και το παιδί.

Σε σχόλιο της συγγραφέα και κύριας ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ρόμπινσον δρ Philippa Middleton που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Evidence-Based Nursing αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα οι γυναίκες που τρώνε πολύ κρέας καθώς και επεξεργασμένο κρέας ακόμη και πριν την εγκυμοσύνη τους διατρέχουν έναν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη κύησης.

Παρότι η είδηση για το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί ανησυχία, από την άλλη μεριά σύμφωνα με την δρ Middleton τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα από τις Η.Π.Α. αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση ψαριών και πουλερικών δεν σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου, ενώ η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φυτικών πηγών πρωτεΐνης όπως τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, σχετίζεται με μείωση του κινδύνου.

Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης κατά 40% σύμφωνα με την δρ Middleton.

Πηγη: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα