ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Χωρίς την Κύπρο (αυτό δε σημαίνει ότι χάνει το δικαίωμα ψήφου όπως άλλωστε και κάθε άλλη χώρα που αποκλείστηκε από την τελική διαδικασία) αλλά και το Ισραήλ- μένει εκτός δηλαδή η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ- θα ολοκληρωθεί ο 56ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον αύριο βράδυ στο κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου της Φορτούνα Ντύσελντορφ.

Το «πράσινο φως» πήραν χθες βράδυ για να συνεχίσουν τα τραγούδια με τα οποία εκπροσωπούνται οι Εσθονία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Δανία, Αυστρία, Ουκρανία, Σλοβενία και Σουηδία.

Στον αυριανό τελικό ο Λούκας Γιώρκας με τον Stereo Mike θα τραγουδήσουν «Watch my Dance» από την ένατη θέση σε σύνολο 25 χωρών.

Το βράδυ του Σαββάτου τις δέκα χώρες του α΄ημιτελικού και τις – επίσης- δέκα του β΄ημιτελικού θα περιμένουν οι Ιταλία- επιστρέφει ύστερα από 14 χρόνια αποχής από το διαγωνισμό- Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία.

Αποκαλούνται και Big5, διότι είναι οι βασικοί χρηματοδότες του θεσμού της EBU και γι’ αυτό άλλωστε εξαιρούνται τις ημιτελικής διαδικασίας.