ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ … ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

SNF2824C-620_1627948aΠροτάσεις από φροντιστές ασθενών, ώστε να γίνουν οι γιορτές που έρχονται χαρούμενες, σε ασθενείς που βρίσκονται καθηλωμένοι στο κρεβάτι.

Χρησιμοποιήστε τη μουσική

Βάλτε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πείτε τα κάλαντα και ‘στολίστε’ την ατμόσφαιρα με αγαπημένες μελωδίες του ασθενή.

Κάντε χαρούμενο το χώρο

Ετοιμάστε το στολισμό του σπιτιού στο χώρο που βρίσκεται ο άνθρωπός σας. Τοποθετείστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή στολίστε ένα αντικείμενο που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, ώστε να παραμείνει η εορταστική ατμόσφαιρα μέσα στο χώρο κατά τη διάρκεια των γιορτών.

‘Κρατήστε’ τον δημιουργικά στην εορταστική ατμόσφαιρα. Ενθαρρύνετε όλη την οικογένεια να συμμετέχει σ΄ αυτό. Κάντε τη διαδικασία της εορταστικής προετοιμασίας να έχει διάρκεια.

Πείτε ‘ναι’ στις παραδόσεις

Ετοιμάστε τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά των γιορτών. Διατηρείστε την ατμόσφαιρα εορταστική και προσαρμόστε το δείπνο ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες του ασθενή.

Ενθαρρύνετε φίλους και συγγενείς να σας επισκεφθούν και διοργανώστε μικρές γιορτές. Προτείνετέ τους να του στείλουν προσωπικές κάρτες.

Κάντε δώρα

Διαβάστε του βιβλία, προμηθεύστε τον με υλικό που ξέρετε ότι του αρέσει.

Ετοιμάστε ένα ετήσιο ημερολόγιο με φωτογραφίες οικογενειακές ή εικόνες από αγαπημένα του θέματα και βάλτε το απέναντι από το κρεβάτι του. Επισημάνετε γενέθλια, σημαντικές ημερομηνίες και γεγονότα που τον ενδιαφέρουν.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία

Απαθανατίστε στιγμές από την εορταστική προετοιμασία και περάστε ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες από τις ώρες των γιορτών που περνάτε μαζί, σε μία ηλεκτρονική κορνίζα ή στον υπολογιστή του.

Κοιτάξτε γύρω σας, δείτε τι χρειάζεται να γίνει για να βελτιώσετε τη ζωή του και κάντε το. Αυτοσχεδιάστε …

Το καλύτερο πράγμα όμως, που μπορείτε να δώσετε σ΄ αυτόν που είναι περιορισμένος στο χώρο του δωματίου του είναι ο χρόνος και η αγάπη που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του. Μείνετε κοντά του.

Πηγη: iatronet.gr