ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ
Υλικά
225 γραμμ. ψιλή ζάχαρη
36 σπόροι γλυκάνισο
900 γραμμ. μικρά μανταρίνια ή
κλημεντίνες, καθαρισμένα και
χωρίς το «άσπρο» της φλούδας
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα ζεσταίνετε ελαφρά και τα ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε τα φρούτα και τα ξαναβράζετε για 1 λεπτό. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
- Αφαιρείτε τα φρούτα και τα βάζετε σε καθαρά βαζάκια. Ανακατεύετε το κονιάκ με το σιρόπι και περιχύνετε τα φρούτα, απογεμίζοντας τα βαζάκια. Τα σφραγίζετε και τους κολλάτε διακοσμητικές ετικέτες.
Συσκευασία δώρου: Το βαζάκι με ένα φιόγκο στο καπάκι. Σερβίρονται θαυμάσια με παγωτό ή μέσα σε φρουτοσαλάτες.
Πηγη: belife.gr
Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ